Malzemeler
1 Bardak pudra şekeri
1 Bardak ceviz
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak )
Pudra şekeri
1 Bardak ceviz
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak )
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir kaba un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler konularak bir karışım elde edilir. Bu karşım içine un ve kabartma tozu ilave edilerek yavaş yavaş yoğrulur. İstenilen yumuşaklık elde edildiğinde ceviz büyüklüğünde şekiller verilir. Daha önce hazırlanmış olan hafif yağlı tepsiye yerleştirerek 180 derecede pişirilmeye bırakılır. Başka bir kapta bir miktar pudra şekeri ve tarçın karıştırılır. Fırından çıkartılan kurabiyeler bu karışım ile harmanlanır. Geride kalan tarçınlı pudra şekeri, kurabiyeler servis tabağına dizildikten sonra üzerine serpilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder