Bu Blogda Ara

7 Aralık 2012 Cuma

Limanlarda atık yönetimi planları nasıl hazırlanmakta ve Türkiye’de hangi limanlarzda atık alım tesisleri bulunmaktadır?

Limanlarda atık yönetimi planları nasıl hazırlanmakta ve Türkiye’de hangi limanlarzda atık alım tesisleri bulunmaktadır?
Bilindiği üzere, 26 Aralık 2004 tarih ve 25682 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren, “Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği”nin 14 üncü Maddesine göre Atık Kabul Tesisleri ile Atık Toplama Gemilerine Lisans Belgesi verilmesi işlemleri Çevre ve Orman Bakanlığı ile ilgili Valiliklerce yapılmaktadır. Liman işletici kuruluşlara söz konusu atık toplama lisansları verilirken liman işletici kuruluşlar tarafından hazırlanan atık yönetim planlarının onaylanması Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.
Kaynak: Sık Sorulan Sorular, Denizcilik Müsteşarlığı - Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Web Sitesi, Ziyaret Tarihi:15/05/2010.

1 yorum:

  1. Konuya yazdığın başlıkla açıkladıkların arasında dağlar kadar fark var. Başlığa göre değerlendiriyorum konu tamamen eksik, başlık çok geniş bir kapsam ancak açıklama çok dar olmuş ve hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Ayrıca Çevre ve Orman olarak değil Çevre ve Şehircilik olarak devam ediyor Bakanlık. Açıklamayı zenginleştirmenizi ya da konuyu değiştirmenizi öneririm.

    YanıtlaSil